Felsővárosi Általános Iskola, Oberstädtische Grundschule

logo

Fésűs Irén kapta a Magyar Diáksport Szövetség testnevelő tanároknak járó díját PDF Nyomtatás E-mail
2017. január 18. szerda, 09:20

fesusiren01

A Magyar Diáksport Szövetség a 2015/2016. tanévi Diákolimpián nyújtott teljesítményükért 15 általános és középiskolát, 20 testnevelő tanárt, valamint 3 rendezőt tüntetett ki. A nagyszabású díjkiosztóra tegnap került sor a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, ahol az elismeréseket Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, valamint Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár adta át.

fesusiren02 

Az eseményen megyénként egy-egy olyan testnevelő tanárt méltattak és jutalmaztak, akik az adott tanévben kiemelkedő eredményt értek el versenyzőikkel. Fejér megyéből Fésűs Irént díjazták, aki a Felsővárosi Általános Iskola pedagógusaként a röplabda versenysport népszerűsítésének élharcosa.

A sokszoros magyar válogatott röplabdázó-szakedző évek óta első számú feladatának tekinti ennek a csapatsportnak az oktatását, az utánpótlás nevelését, a fiú és a lány csapatok versenyeztetését. A professzionális munka eredményeként az elmúlt évek során több korcsoportban bejutottak már a diákolimpia döntőjébe, míg az elmúlt tanévben az 5-6. osztályos és a 7-8. osztályos lányok csapata is megszerezte a bajnoki címet. Az 5-6. osztályos fiúk ezüstéremmel zárták a diákolimpiát, míg a 7-8. osztályos fiúcsapat egy hajszállal csúszott le a dobogóról, így negyedik helyezett lett. Ezen eredmények alapján intézményünk a Diáksport Szövetség éves rangsorában az előkelő 7. helyen végzett, messze megelőzve Fejér megye valamennyi oktatási intézményét.Mindezen sikerek megalapozhatják azt, ami a szakedző vezetésével az iskola legfőbb célkitűzése: NB I-es férfi és női csapatot szeretnének kialakítani.

Nagy büszkeség, hogy az elismerés egy elkötelezett székesfehérvári testnevelőhöz került, Fésűs Irénnek ezúton is szeretettel gratulálunk!

Módosítás dátuma: 2017. január 23. hétfő, 10:45