Felsővárosi Általános Iskola, Oberstädtische Grundschule

logo

Röplabda tábor 2011

Kedves Látogató!

Augusztus első két hetében ismét megrendezésre került iskolai röplabdatáborunk Balatonkenesén. Az első héten az alsós röplabdás ifjak vettek részt, második héten a nagyobb növendékeink, a felső osztályosok kerültek sorra.
Az első héten minden napunk meghatározott napi program szerint zajlott le. A reggel mindig reggeli tornával kezdődött, szigorúan reggeli előtt a Balaton partján: hol a parti sétányon, hol pedig Kenese csodaszép strandján kacsák és hattyúk társaságában. Reggeli után kis ejtőzés, majd rendrakás következett, valamint felkészülés a délelőtti edzésünkre. Naponta kétszer másfél órát edzettünk, délelőtt 10 órától, és délután 14 órától. Az első edzésen általában erőnléti foglalkozások voltak erősítésekkel és játékos feladatokkal, melyeken kar- és láberejük, mozgásgyorsaságuk fejlesztése volt a fő cél. A délutáni foglalkozásokat pedig a technikai fejlesztés szellemében szerveztem meg. Itt a hét nagy feladatai: az adott helyre történő labdaátadások, az ejtés, a pontos átadások ejtéssel és alapérintésekkel társnak, valamint az alapérintések és mozgások pontosítása volt egyhelyben, és mozgás közben. Ezeket örömmel jelenthetem minden ifjoncunk sikeresen teljesítette! Délutánjainkat nagyrészt strandolással töltöttük, illetve a felhősebb napokon „mesedélutánnal”: mesefilmekkel szórakoztattam a gyerekeket.
Az első naptól kezdve minden látogatónk és táborozónk nyomon követhette a hét eseményeit, ha az eseményfalra pillantott. Megérkezésünk délelőttjén házirendet írtunk, melynek minden pontját ifjainkkal együtt írtuk meg, és mivel egyfajta szerződés jött így létre köztünk, aláírásunkkal szentesítettük is azt. A hét egészén nemcsak a tornateremben versengtünk, hanem nyaralónkban is, hiszen szobaszépségversenyt hirdettem. A játék lényege az volt, hogy nemcsak a reggeli után kellett rendet rakni és azt megtartani, hanem a nap egészén. Az ellenőrzések váratlanok és meglepetésszerűek voltak. Ebben segítséget nyújtottak nekem az NB1-es röplabdás csapat tagjai (Nagy Róbert, Pletser István, Deli Gábor, Gazsi Péter,), akik nagy örömünkre a hét folyamán többször is meglátogattak bennünket.
A tábor egésze alatt példásan viselték a gyerekek az edzések megpróbáltatásit, a közös sétákat a teremig, a partig és a lovas fogadóig, a lovardai látogatást és a strandi játékokat, rendkívül ügyesen és legfőképp példamutatóan viselkedtek minden helyzetben, így büszkén állíthatom ifjú röplabdásaink kiállták e tábori „próbát”! Sétáink során, mindig a Röplabdás indulónkat énekeltük, mely a következő:

Győztetek ismét röplabdás ifjak,
Az ellenféltől ti nem féltetek, féltetek;
Most minden kislány csak azt dalolja, hogy
Röplabdás srácot szeretek, szeretek!
De! Ha! Végigmegy a főutcán egy röplabdás gyerek,
Mind megáll a forgalom és csak őt nézi meg,
Odafönn a jó Isten is megáll és nevet,
És elővesz a zsebéből egy rumos üveget!
Mikor a röplabdás regiment sorba áll, még az edző is szalutál, szalutál!

Timi néni


„Az idén nyáron augusztus második hetében  a felsős diákoknak (5-6. osztály) és a Röplabda Klub serdülő, junior játékosainak tartottunk edzéseket a tábor ideje alatt. Összesen 10x1,5 órás terem edzést tartottunk és reggelente egy kis átmozgató tornával kezdtük a napot. Az időjárás kellemes volt mindennap délután fürdés és egy kis úszás szerepelt a napi programban. A szabadidőt kellemesen és hasznosan töltöttük, így azt gondolom, hogy mindenki jól érezte magát és jövőre, ha lehetőségünk lesz, ismét megrendezzük a tábort."

Robi bácsi

A táborról készült fényképek ITT megtekinthetőek!