Röplabda tábor 2011

Kedves Látogató!

Augusztus első két hetében ismét megrendezésre került iskolai röplabdatáborunk Balatonkenesén. Az első héten az alsós röplabdás ifjak vettek részt, második héten a nagyobb növendékeink, a felső osztályosok kerültek sorra.
Az első héten minden napunk meghatározott napi program szerint zajlott le. A reggel mindig reggeli tornával kezdődött, szigorúan reggeli előtt a Balaton partján: hol a parti sétányon, hol pedig Kenese csodaszép strandján kacsák és hattyúk társaságában. Reggeli után kis ejtőzés, majd rendrakás következett, valamint felkészülés a délelőtti edzésünkre. Naponta kétszer másfél órát edzettünk, délelőtt 10 órától, és délután 14 órától. Az első edzésen általában erőnléti foglalkozások voltak erősítésekkel és játékos feladatokkal, melyeken kar- és láberejük, mozgásgyorsaságuk fejlesztése volt a fő cél. A délutáni foglalkozásokat pedig a technikai fejlesztés szellemében szerveztem meg. Itt a hét nagy feladatai: az adott helyre történő labdaátadások, az ejtés, a pontos átadások ejtéssel és alapérintésekkel társnak, valamint az alapérintések és mozgások pontosítása volt egyhelyben, és mozgás közben. Ezeket örömmel jelenthetem minden ifjoncunk sikeresen teljesítette! Délutánjainkat nagyrészt strandolással töltöttük, illetve a felhősebb napokon „mesedélutánnal”: mesefilmekkel szórakoztattam a gyerekeket.
Az első naptól kezdve minden látogatónk és táborozónk nyomon követhette a hét eseményeit, ha az eseményfalra pillantott. Megérkezésünk délelőttjén házirendet írtunk, melynek minden pontját ifjainkkal együtt írtuk meg, és mivel egyfajta szerződés jött így létre köztünk, aláírásunkkal szentesítettük is azt. A hét egészén nemcsak a tornateremben versengtünk, hanem nyaralónkban is, hiszen szobaszépségversenyt hirdettem. A játék lényege az volt, hogy nemcsak a reggeli után kellett rendet rakni és azt megtartani, hanem a nap egészén. Az ellenőrzések váratlanok és meglepetésszerűek voltak. Ebben segítséget nyújtottak nekem az NB1-es röplabdás csapat tagjai (Nagy Róbert, Pletser István, Deli Gábor, Gazsi Péter,), akik nagy örömünkre a hét folyamán többször is meglátogattak bennünket.
A tábor egésze alatt példásan viselték a gyerekek az edzések megpróbáltatásit, a közös sétákat a teremig, a partig és a lovas fogadóig, a lovardai látogatást és a strandi játékokat, rendkívül ügyesen és legfőképp példamutatóan viselkedtek minden helyzetben, így büszkén állíthatom ifjú röplabdásaink kiállták e tábori „próbát”! Sétáink során, mindig a Röplabdás indulónkat énekeltük, mely a következő:

Győztetek ismét röplabdás ifjak,
Az ellenféltől ti nem féltetek, féltetek;
Most minden kislány csak azt dalolja, hogy
Röplabdás srácot szeretek, szeretek!
De! Ha! Végigmegy a főutcán egy röplabdás gyerek,
Mind megáll a forgalom és csak őt nézi meg,
Odafönn a jó Isten is megáll és nevet,
És elővesz a zsebéből egy rumos üveget!
Mikor a röplabdás regiment sorba áll, még az edző is szalutál, szalutál!

Timi néni

„Az idén nyáron augusztus második hetében  a felsős diákoknak (5-6. osztály) és a Röplabda Klub serdülő, junior játékosainak tartottunk edzéseket a tábor ideje alatt. Összesen 10×1,5 órás terem edzést tartottunk és reggelente egy kis átmozgató tornával kezdtük a napot. Az időjárás kellemes volt mindennap délután fürdés és egy kis úszás szerepelt a napi programban. A szabadidőt kellemesen és hasznosan töltöttük, így azt gondolom, hogy mindenki jól érezte magát és jövőre, ha lehetőségünk lesz, ismét megrendezzük a tábort.”

Robi bácsi

A táborról készült fényképek ITT megtekinthetőek!

Megosztás itt: facebook
Facebook megosztás