„Őszi kirándulás” pályázat

Az Erzsébet programon belül  meghirdetett és elnyert „Őszi kirándulás” pályázat jóvoltából  – melyet iskolai csoportok számára írtak ki  – iskolánk 4. a osztálya 2012. október 4-7. között négy csodálatos napot töltött  Csopakon az Ifjúsági Táborban. A gyönyörű késő nyári időben megismerkedtek a gyerekek Csopak nevezetességeivel, lerajzolták a partról a tavat, kirándulást tettek Balatonfüredre, hajóztak a Balatonon és megtekintették a Tihanyi- félszigetet.

Az emlékezetes osztálykirándulásról fogalmazásaikban így emlékeznek a tanulók:
„ Az idei tanév nagyon jól kezdődött, mert már az év elején négynapos osztálykirándulásra mentünk. A vonat 8 óra után indult el. Az út körülbelül kettő óráig tartott, mire elértük Csopakot. A szállás nem volt olyan jó, mint tavaly, de azért elfogadható volt. Szilvi néni nagyon jól megtervezte a programokat.”   (Meggyes Adrienn)
„ A második napon sok érdekességet fedeztem fel. …elindultunk a  Lóczy-barlanghoz .  A barlangban cseppkövek voltak. Ezek a kövek sok-sok év alatt nőnek meg, nem szabad megfogni őket, mert akkor nem nőnek tovább. Miután megnéztük a barlangot, fölmentünk az ösvényen, ami a Jókai- kilátóhoz vezetett. Felmásztunk a kilátóra, és onnan látni lehetett az egész Balatont…..a tó vize szép világoskék volt. A kilátótól lesétáltunk a buszhoz, majd fáradtan értünk a szállásra.” (Körmöczi Mihály)
„ A harmadik napon éreztem magam a legjobban. A szobatársaimmal korán felébredtünk és társasoztunk. Reggeli után elindultunk a vasútállomás felé. Útközben Adrival vadgesztenyéket gyűjtöttünk….., mikor odaértünk felmászhattunk  az ott kiállított öreg gőzmozdonyra. Hamarosan megérkezett a vonat és elvitt minket Balatonfüredre. Bebarangoltuk a Tagore sétányt, megszemléltük a Nobel-díjasok ligetét…….” (Hanssen Rebeca Perla)
„….majd  onnan a kikötőhöz mentünk, felszálltunk a Szántód nevű hajóra és Füredről Tihanyba hajóztunk át. A kisvonattal felmentünk a dombra a Levendula Házig” ( Bocsó Barnabás)
„ A Levendula Házban megnéztünk egy kisfilmet a vulkánokról és a Balaton kialakulásáról. Érdekes feladatokat oldottunk meg a kiállítással kapcsolatban. ,,,majd elballagtunk a Visszhang-dombra és majd berekedtünk egy kis kiáltozástól.” (Szűcs Emese)
„…azért írok a negyedik napról, mert az volt a legélvezetesebb számomra. Reggeli után elindultunk fel a hegyre. Mivel sokat kellett gyalogolnunk, ezért egy idő után lógott a nyelvünk. Csodálkoztunk, hogy a tanárok milyen jól bírták. Felértünk a csopaki hegyre, ……..Szilvi néni szülei mindenféle finomsággal megkínáltak minket….volt időnk enni és játszani……majd felszálltunk a vonatra és mindenki várta, hogy találkozhasson a családjával” (Szücs Szabina)
Fáradtan, de rengeteg élménnyel telve érkeztek haza a gyerekek.
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy részesei  lehettünk  a pályázatot nyert csapatnak és reméljük a  jövőben is lesznek hasonló hasznos kezdeményezések!

Megosztás itt: facebook
Facebook megosztás